Rudarska 65 Tuzla vlada@tk.kim.ba
logo VLADA TUZLANSKOG KANTONA www.vladatk.gov.ba
Aktivnosti Vlade

Obilježen Dan Grada Srebrenika

21.06.2022

Dan O Srebrenik 1Bila je ovo prilika da se građani Srebrenika u prisustvu najviših predstavnika političkog, kulturnog, privrednog i vjerskog života podsjete na 21. juni iz ratne 1992. godine, kada je Srebrenik postao jedina općina u BiH čija je teritorija bila potpuno slobodna.

Ministrica Ajšić ovom je prilikom kazala da je ponosna što u svom rodnom gradu prisustvuje obilježavanju ovako važnog datuma te da su, tim povodom, najbolji poklon projekti koji se realizuju u Srebreniku. Kada je u pitanju samo Ministarstvo prostornog uređenja i zaštite okolice TK ove se godine u Srebreniku, prema riječima ministrice Ajšić, realizuju projekti u vrijednosti od pola miliona KM.

Nakon polaganja cvijeća na centralnom spomen obilježje u centru Srebrenika i spomen-kosturnici u Gradskom parku, u Starom gradu u Gornjem Srebreniku održana je svečana sjednica Gradskog vijeća.

Tom prilikom prisutnima se prigodnim referatom obratio gradonačelnik Nihad Omerović nakon čega su uručena priznanja zaslužnim kolektivima i pojedincima i održan prigodan kulturno-zabavni program.


 {webgallery}Dan O Srebrenik 2Dan O SrebrenikDan O Srebrenik 1{/webgallery}