Isplata stipendija za učenike i studente

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona je danas korisnicima stipendija, iz reda boračkih kategorija, za školsku i akademsku 2019/2020.godinu, isplatilo sredstva V, VI, VII i VIII rate. Ukupan iznos danas ispaćenih sredstava je 621.866,00 KM, te učenici i studenti, korisnici stipendija, novac na svojim računima mogu očekivati već u popodnevnim satima.

Ministarstvo će sutra izvršiti uplatu i preostalih 155.466,00 KM, devete rate stipendija, čime će obaveze po ovom osnovu biti u potpunosti realizirane.

Imajući u vidu trenutnu epidemiološku situaciju na našem kantonu, ovim putem želimo apelirati na korisnike da ne stvaraju nepotrebne gužve prilikom uzimanja sredstava sa računa, odnosno da za tu namjenu koriste bankomate, odnosno da plaćanja vrše bezgotovinski (karticama).

Sutra isplata sredstava korisnicima programa socijalne podrške

Ministarstvo finansija Tuzlanskog kantona sutra (27.10.2020.godine) će izvršiti isplatu sredstava za korisnike programa socijalne podrške. Krajnjim korisnicima ukupno jedanaest oblika pomoći biti će stavljeno na raspolaganje ukupno 1.087.673,14 KM.

Opširnije...

Program javne rasprave o nacrtu Budžeta Tuzlanskog kantona za 2019. godinu

Vlada Tuzlanskog kantona dostavila je Skupštini Kantona na razmatranje i usvajanje nacrt Budžeta Tuzlanskog kantona za 2019. godinu i nacrt Zakona o izvršenju Budžela Tuzlanskog kantona za 2019. godinu.

Opširnije...

Program javne rasprave o nacrtu Bužeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu i nacrtu Zakona o izvršenju Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu

 Vlada Tuzlanskog kantona dostavila je Skupštini Kantona na razmatranje i usvajanje nacrt Budžeta Tuzlanskog kantona za 2018. godinu i nacrt Zakona o izvršenju Budžeta tuzlanskog kantona za 2018. godinu.

Opširnije...

Otvorena regionalna poslovnica Vakufske banke

Svečanim presjecanjem vrpce i prigodnim govorom otvaranju poslovnice Vakufske banke u Tuzli u i ime Vlade i premijera Tuzlanskog kantona prisustvovao je ministar finansija Jakub Suljkanović.

Opširnije...

Program rada Ministarstva finansija TK za 2016. godinu

Budući da je donošenje kantonalnog budžeta jedna od najvažnijih finansijskih aktivnosti u toku godine, Ministarstvo finansija je još krajem 2015. godine okončalo izradu ovog dokumenta a Skupština Tuzlanskog kantona usvojila Budžet za 2016. godinu sredinom decembra prošle godine.

Opširnije...

Kontakt

Vlada Tuzlanskog kantona
Rudarska 65
75000 Tuzla

 

+387(0)35 280-711
  
 

Ostali kontakti

 

PITAJTE VLADU TK

 pitajte vladu tk
 

 CV obrazac 

rukovodećih državnih službenika u organima uprave i upravnim organizacijama Tuzlanskog kantona i predsjednika i članova nadzornih i upravnih odbora, uprava javnih preduzeća i javnih ustanova i drugih privrednih društava iz nadležnosti Kantona

PRISTUP INFORMACIJAMA

Vodič kroz postupak za ostvarivanje prava na pristup informacijama kojima raspolaže Vlada Tuzlanskog kantona


ABA/CEELI

Sarajevo
Centar za slobodan pristup informacijama
Pravna inicijativa za Centralnu i Istočnu Evropu

Adresa:Kundurdžluk 2/II
Sarajevo, BiH
Tel/fax:033 238-651/652
Kontakt osoba:
Amira Krehić

Vodic BH naslovna5

Vodic ENG naslovna

Vi ste ovdje: Početna MINISTARSTVA Ministarstvo finansija